Spring til indhold

OM FESTIVALEN

Om Os

Velkommen til Rosé Festival Odense, hvor vi hylder rosévinen.
Ansgar Anlæg bliver forvandlet til en boblende lyserød sommer oase, hvor I kan nyde lækker rosé i hyggeligt selskab.
Vores dygtige rosé eksperter står klar til at guide jer igennem 15 forskellige smagfulde rosévine.
Siden 2018 har Rosé Festival Odense været en fast del af det odenseanske kulturliv. De hyggelige grønne områder, sætter de perfekte rammer for at nyde lækker rosé i godt selskab. Derfor sætter vi også en ære i at have nogle fantastiske forhandlere med, som med deres vine bringer gæsternes tanker mod varme sommerdage på terrassen og solrige rejser til syden.

Historie

Festivalen blev startet i 2018 som et passionsprojekt om at lære folk om rosévinens vidunderlige verden. Dengang havde festivalen base i Brandts Klædefabrik, hvor de erhvervsdrivende også bidrog til at skabe et brag af en festival.

I 2021 skulle festivalen finde en ny lokation, som kunne give den perfekte ramme til at nyde de mange glas boblende rosé i godt selskab. Valget faldt her på Ansgar Anlæg, som med grønne omgivelser for alvor gav de perfekte rammer. 

Riedel glas

Rosenvinen bliver serveret i et specialdesignet Rosevinglas fra Riedel kaldet “Vinum Extreme Rose”. Glassets design er skabt til at efterkomme efterspørgslen på rosevin og er fundamentalt anderledes end andre vinglas. Dette kommer til udtryk i det diamantformede Rosé glas som gør det til det perfekte valg til at gøre smagsoplevelsen fuldendt.  Formen på glasset dirigerer strømmen af vin til spidsen af tungen og dermed introducere vinens fulde smagsoplevelse til at starte med. Designet på glasset giver vinen rig mulighed for at få luft og udvikle velsmagende aromaer. Glassets runding og indsnævring i toppen skaber en stor fordampning flade, der intensiverer vinens aroma. Glasset er særligt velegnet til “New World” vine og bringer de bløde frugtige noter frem. 

Glasset har en værdi af 195kr!